Hoe lang duurt een afspraak?
Er wordt standaard 15 minuten ingepland voor een afspraak, hierin kunnen we 2 klachten behandelen. Heeft u meer klachten of meer tijd nodig? Geef dit aan bij de assistente als u een afspraak maakt.
Kan ik een afspraak maken voor meerdere klachten?
U kunt voor maximaal 2 klachten een afspraak maken. Geef dit aan bij de assistente.
Kan ik voor vandaag nog een afspraak maken?
Ja, tot 3 uur van te voren kunt u zelf online een afspraak maken. En als u op tijd belt, is er meestal wel plek. Wij houden spreekuur tijd vrij voor patiënten die op de dag zelf bellen.
Kan ik mijn urine laten controleren?
Ja, u kunt uw urine bij de assistente inleveren. Doe dit voor 9.45 uur. De assistente vraagt of u dit formulier wilt invullen. De assistente controleert rond 10.00 uur de urine en heeft overleg met de arts als dit nodig is. U wordt rond 11.00 uur gebeld over de uitslag.
Waar vind ik betrouwbare medische informatie op internet?
De website www.thuisarts.nl is een betrouwbare bron. De informatie op deze website wordt gecontroleerd en aangeleverd door onze wetenschappelijke vereniging van huisartsen.
Ik kan niet op mijn afspraak komen, wat nu?
Als u ons 24 uur van te voren of eerder laat weten dat u niet kunt komen, kunnen wij uw afspraak wijzigen. Afspraken die korter dan 24 uur van te voren worden afgezegd, brengen wij in rekening. De kosten bedragen 25,00 euro per kwartier consult. Deze kosten zijn niet te declareren bij uw zorgverzekeraar.
Kan ik kiezen bij welke arts ik een afspraak maak?
Er werken meerder huisartsen en zorgverleners in opleiding in onze praktijk. Als u dat wilt, kunt u aangeven bij wie u een afspraak wilt. Wanneer het medisch noodzakelijk is dat u op een bepaalde dag gezien wordt, kan het zijn dat u deze keuze niet heeft.
Geeft de huisarts een gezondheids / medische verklaring?
De huisarts mag in principe geen geneeskundige verklaringen afgeven aan eigen patiënten. Lees hier meer over in de folder samengesteld door de Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (KNMG). Deze folder kunt u eventueel gebruiken richting degene die om de verklaring vraagt.
Kan ik een rijbewijs keuring laten doen?
Wij voeren geen rijbewijskeuringen uit. In Den Haag zijn verschillende aanbieders die dit uitvoeren. Zoek op rijbewijskeuring Den Haag voor een aanbieder in uw buurt.
Doet de arts huisbezoeken?
Wij leggen huisbezoeken af wanneer u om medische redenen niet in staat bent naar de praktijk te komen. Gebrek aan vervoer is geen medische reden voor een huisbezoek. Om een huisbezoek in te plannen voor dezelfde dag, verzoeken wij u voor 11.00 uur te bellen.
Geeft de huisarts een urgentieverklaring?
Nee, dit gaat niet via de huisarts.
U kunt hiervoor terecht bij de gemeente Den Haag.
Waar en wanneer kan ik bloed laten afnemen?
Op onze locatie Regentesselaan neemt de SHL bloed af.
Dinsdag van 10.30 tot 12.00 uur
Donderdag van 8.00 tot 10.0 uur
Voor alle locaties en tijden kijk hier op de site van de SHL.
Wat kost onderzoek dat de huisarts aanvraagt?
Als u naar de huisarts gaat, dan kost u dat geen geld. De verzekering vergoedt het bezoek. Andere dingen horen bij het ‘eigen risico’. Daarvoor moet u wel zelf betalen. U betaalt maximaal € 385,- voor heel 2024. Onder het eigen risico vallen bijvoorbeeld bloedprikken, foto’s, medicijnen, doorverwijzingen. De gemeente vergoedt soms hulpmiddelen, vervoer en andere zaken die niet bij de huisarts horen.